EN54-25 TÜV

Fireless katalógus

Töltse le Fireless

katalogus_foto

termék katalógusunkat!

Teljesítmény nyilatkozatok

Fireless rendszer

Műemlék, templom, kiállítás?
rombolás, vésés, építőipari segédmunka nélkül,
épitészeti helyreállítás nem szükséges

Szálloda, étterem, panzió?
zavartalan üzemelés, bevételkiesés nélkül

Irodaház, bevásárlóközpont?
a megváltozott bérlői igények rugalmasan követése

Új épület?
rövidebb szerelési idő , egyszerűbb technológia , költséghatékonyság , megbízhatóság

Időszaki kiállitás?
gyors telepítés, többszöri felhasználás

E-bookok tűzjelzéssel kapcsolatban:

secinf

Támogatás

ujmagyarorszag

 

KOLLEKTÍV RENDSZER

 

A transzponder egy hagyományos zóna vonalra fűzhető, úgy, hogy nem korlátozza a további hagyományos érzékelők működését. A transzponder képes erről a vonalról venni a működéséhez szükséges tápfeszültséget. Vezeték nélküli komponens riasztása esetén ezt a vonalat riasztási állapotba hozza, így kapja meg a tűzjelző központ a jelet. Ezen felül a transzponder csatlakozik a sziréna körre is. A sziréna kör aktiválódása esetén a transzponder aktiválja a rádiós szirénákat is.
Ebben a megvalósításban a transzponder az egyszerű átjátszó szerepen kívül rögzíti az eseményeket is, így a szöveges kijelzőjéről címmel és időponttal azonosíthatóak az esemé
Hagyományos kialakítás esetén egy meglévő tetszőleges gyártmányú rendszerhez kerül illesztésre a vezeték nélküli rendszer, mintegy annak kiegészítéseként. Ebben a konfigurációban a transzponder hozza létre a kapcsolatot a vezetékes és rádiós eszközök között.A transzponder egy hagyományos zóna vonalra fűzhető, úgy, hogy nem korlátozza a további hagyományos érzékelők működését. A transzponder képes erről a vonalról venni a működéséhez szükséges tápfeszültséget. Vezeték nélküli komponens riasztása esetén ezt a vonalat riasztási állapotba hozza, így kapja meg a tűzjelző központ a jelet. Ezen felül a transzponder csatlakozik a sziréna körre is. A sziréna kör aktiválódása esetén a transzponder aktiválja a rádiós szirénákat is.Ebben a megvalósításban a transzponder az egyszerű átjátszó szerepen kívül rögzíti az eseményeket is, így a szöveges kijelzőjéről címmel és időponttal azonosíthatóak az események.

KIÉPÍTÉSI KORLÁTOK

Hagyományos, vezetékes rendszer esetén egy vonalra telepíthető eszközök száma legfeljebb 32db lehet. Egy transzponderhez pedig 30-nál több vezeték nélküli eszköz nem rendelhető. A két korlátozást egyidejűleg kell betartani, tehát szélsőséges esetben, amennyiben az adott jelvonalon csak egy transzponder található, akkor 30 rádiós eszköz használható. Több jelvonalas hagyományos tűzjelző központra természetesen minden jelvonalra lehetséges 1-1 transzpondert illeszteni. Rádiófrekvenciás szempontból egy területen lévő rendszerben maximum 12 transzponder használható. Ez összesen 360 eszközt jelent.

 

kollektiv-wtr

KOMPATBILITÁS

A transzponder kompatibilis az alábbi jellemzőkkel működő tűzjelző központokkal:

24VDC névleges feszültségű zónabemenet, 1KOhm riasztási ellenállás érték

24VDC feszültségű sziréna kimenet, nyugalomban fordított polaritás

A transzpondert fentieken felül még lehet csatlakoztatni címzett zóna monitor modulhoz illetve címzett sziréna vezérlő modulhoz is. Ilyen esetben a rádiós rendszer egy címzett rendszer hagyományos (nem címzett) kiegészítése lesz.

CÍMZETT RENDSZER

 

A rendszer címzett transzpondert tartalmaz, mely a tűzjelző központhoz illesztett kommunikációs protokollal működik és két irányban kommunikál a rádiós eszközök és a tűzjelző központ között.

A tűzjelző központtal a transzponder kommunikál, úgy, hogy minden egyes rádiós eszköz állapotát külön elküldi, valamint a központból érkező parancsokat a vezérlő eszközökhöz juttatja.

A transzponder használható szöveges kijelzős-, és vaklapos változatban is. Mivel a címzett központon minden rádiós eszköz eseménye megjelenik a szöveges kijelzős változat nem szükségszerű.

KIÉPÍTÉSI KORLÁTOK

Egy transzponnderre telepíthető vezeték nélküli eszközök száma legfeljebb 30db. Rádiófrekvenciás szempontból egy területen lévő rendszerben maximum 12 transzponder használható. Ez összesen 360 eszközt jelent.

cimzett-wtr

KOMPATBILITÁS

A címzett üzemmódú transzponder a ZETA MKII és APOLLO XP95 protokollal kompatibilis.

ÖNÁLLÓ RENDSZER

 

A transzponder képes önálló tűzjelző központként működni. Előlapján szöveges kijelző és kezelő gombok találhatók. Önálló üzemmódban az érzékelők, kézi jeladók riasztása esetén megszólalnak a szirénák, aktiválódnak a vezérlő modulok.

A kezelő egységről megállapítható a jelzés helye és visszaállítható a nyugalmi állapot.

Eseménymemória szolgál a naplózásra.

Önálló alkalmazás esetén a riasztási állapot jelzését szolgáló kimenetet érdemes (de nem kötelező) valamilyen távjelző rendszerhez csatlakoztatni.

KIÉPÍTÉSI KORLÁTOK

Egy transzponnderre telepíthető vezeték nélküli eszközök száma legfeljebb 30db. Rádiófrekvenciás szempontból egy területen lévő rendszerben maximum 12 transzponder használható. Ez összesen 360 eszközt jelent.

onallo-wtr

KOMPATBILITÁS

Önálló üzemmódban a transzpondert 10-30 VDC tápfeszültséggel kell ellátni, valamint 1-1 potenciálmentes kontaktusát lehetséges jelzés felügyeleti berendezéshez kapcsolni, így gyakorlatilag bármilyen rendszerrel képes együttműködni.

 

 

Magyar háttér

A termékek fejlesztése és gyártása Magyarországon történik.

szertte

Nemzetközi háttér

Európai Unió által nyújtott támogatás.
A Fireless termék a GLT Exports Ltd. által gyártott címzett tûzjelzô rendszerekre épül.

Zeta-Logo-kicsi

Pentolt kft. elérhetőségei

Cím: 1031 Budapest, Nimród u. 3.
Tel.: +36 1 250-8686
Web: www.pentolt.hu

Pentolt_logo